Начало >> Други
Гр. Нови Искър, кв. Кумарица 1281
Цветя
Тел.: 02/ 991 76 31 , факс: 02/ 991 77 82, 0895715674 ; vitroflorabg@abv.bg
ПАУЛОВНИЯ

"ПАУЛОВНИЯ - ИЗУМРУДЕНОТО ДЪРВО

Пауловния елонгата Paulownia Elongata / Изумруденото дърво/ произхожда от Китай. То е бързо растящо дърво – за 15-20 месеца достига 15-20 метра, има висока толерантност към засушаване, невзискателно е към почвата, развива се при висок температурен диапазон от минус 25 до плюс 40 градуса, не се напада от болести и неприятели, с малък риск при промишлено отглеждане. Дървесината е висококачествена - здрава, лека, без дефекти, лесно съхне и се обработва, два пъти по-лека е от дъбовата и от иглолистната, но е 4 пъти по-скъпа. Използва се в корабо- и самолетостроенето, за производство на мебели, музикални инструменти, играчки и др.
За добив на дървен материал могат да се използват 4-5 годишни растения с диаметър около 30 см. От едно дърво се добиват над 1 куб.м дървесина. Цветовете и листата съдържат биологично активни вещества, които се използват във фармакологичната промишленост в Китай и САЩ. Пауловнията е най-подходящото бързо растящо дърво за засаждане на промишлени масиви, опожарени гори, свлачища, укрепване на ерозирали терени, изграждане на ветрозащитни пояси и др. Подходящо е за подобряване и естетизиране на градската жизнена среда, чрез озеленяване и рекултивация на терени, хвостохранилища и др. Източник е на екологично гориво. Подходящо е за подобряване на естествената жизнена среда, за ограждане на частни имоти, стадиони, тенис кортове, новопостроени сгради, бензиностанции, хотелски комплекси и вилни селища, детски и спортни площадки.Микроклимата в заградените учястъци е различен.Прохлада, чист въздух и уют в градската среда.

ПАУЛОВНИЯ
ПАУЛОВНИЯ
ПАУЛОВНИЯ
Пауловния елонгата
НОВО!

ВИТРОФЛОРА СОФИЯ е първата фирма в България, която притежава ноу-хау и технология за ин витро размножаване на Пауловния от двата вида – Paulownia Tomentosa и Paulownia Elongata.
Запълване на естествена маркетингова ниша!Само тук Пауловния. Бързорастящо дърво за 5 години височина 30 м и диаметър 30 см. Колкото дървета заявите, толкова ще получите. Изравнени, безвирусни, с предварително известни качества и много голям брой.

Арника

Арника е едно изключително подходящо за култивиране лечебно, етеричномаслено и медоносно растение в климатичните условия на България, но, за съжаление, абсолютно непознато като такова у нас.

В цяла Западна Европа това растение е сред най-отглежданите в култура като лечебно и въпреки всичко неговото търсене на билковия пазар не намалява.


Хризантеми
Хризантеми
Хризантеми
Хризантеми
Хризантеми
Хризантеми

Хризантеми
Хризантеми
Хризантеми
Хризантеми
Хризантеми
Хризантеми
Хризантеми

Коледна звезда
Коледна звезда
Primula
Primula
Ranunkulus
Ranunkulus
Коледна звезда, Ranunkulus, Primula

градински цветя
градински цветя
градински цветя
градински цветя
градински цветя
градински цветя

градински цветя
многогодишни градински цветя
многогодишни
Едногодишни градински цветя
градински цветя
Едногодишни
Едногодишни и многогодишни градински цветя
Други